1.Gün-2 Kasım Cumartesi: Sabah saatlerinde yol üzerinde uygun bir tesiste kahvaltımızı aldıktan sonra eski bir Rum Köyü olduğu b ilinen Karaağaç’a gidiyoruz. Edirnelilerin yazlık evlerinin bu köyde bulunduğu ve köyün o zaman için, çevre halkı tarafından mesirelik ve eğlence bölgesi olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bize verilen serbest zamanda tarihe tanıklık ederek sokaklarını dolaşıyoruz. Buradaki serbest zamanımız sonrası Tarihi Karaağaç Tren Garı`na gidiyoruz. II. Abdülhamid devrinde yaptırılan istasyon binası günümüzde Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılmaktadır. Rehberimizin anlatımlarından sonra fotoğraf çekilmek için serbest zamanımızı değerlendiriyoruz. Ve sıradaki durağımız Lozan Anlaşması ile Karaağaç'ın tekrar Türk topraklarına kazandırılmasını ve Lozan Anlaşmasında kazanılan diplomatik zaferi temsil eden Lozan Anıtı ve Lozan Müzesi. Buradan sonra; Osmanlı padişahı II. Selim döneminde Mimar Sinan'ın 80 yaşında yaptığı ve "ustalık eserim" şeklinde nitelendirdiği Selimiye Camii`ne gidiyoruz. Edirne'nin Rumeli'deki Osmanlı egemenliğinin merkezi konumunda olduğu ve Selim'in gençlik yıllarından beri şehre ayrı sevgi beslediğine dikkat çekilir. Camii ziyaretimiz ardından Sarayiçi’ne doğru ilerliyoruz. Edirne Sarayı’nın Sarayiçi olarak tabir edilen mevkiinde bulunan Kırkpınar Yağlı Güreşleri Er Meydanı’na geliyoruz. Ve buradan Osmanlı Saray kalıntılarının bulunduğu alanda Adalet Kasrı`nı ve Fatih Köprüsü`nü görüyoruz. Ve son olarak Edirne`nin en önemli tarihi yapılarından II.Bayezid Külliyesi`ni ziyaret ediyoruz. Buradaki gezimizin ardından aracımıza binerek otelimize geçiyoruz.
2.Gün 03 Kasım Pazar:
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından ilk durağımız olan Kırklareli`ne gitmek üzere yola çıkıyoruz. Kırklareli Belediyesi öncülüğünde Kırklarelili hayırsever vatandaşların desteği ile bir buçuk yılda yapımı tamamlanan Kırklareli Atatürk Evi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki evinin benzeri olarak yaptırılmıştır. Atatürk Evi’ni ziyaretimiz ardından Ali Rıza Efendi Kültür Evi`ne gidiyoruz. Ali Rıza Efendi Kültür Evi, Türkiye ile birlikte üç Balkan ülkesinin katkı sunduğu sergilemeleri ile bu kadim mahallede geçtiğimiz yüzyılın ilk çeyreğine kadar hoşgörü ekseninde komşuluk etmiş halklarının çok kültürlü yaşamına zamanın ötesinden dokunabilmenin kapılarını aralıyor.Buradaki serbest zamanımızın ardından; fauna ve flora çeşitliliği ile Türkiye'nin en önemli doğal yaşam alanı olan İğneada`ya gidiyoruz. Longoz ( Subasar ) Ormanları: Yıldız Dağlarından eriyen kar suları, yağmur suları derler ile denize doğru akmaya başlar. Ormanların içinden akarak deniz kenarında bulunan göllerde ( Mert, Erikli, Saka, Aypoloz Gölleri) toplanmaya başlarlar. Bu göller ile deniz arasında yüksek kumsallar vardır ve suların önünde baraj görevi üstlenir. Göllerde biriken suların debisi arttıkça arkasında bulunan ormanın derinliklerine doğru yönelir ve orman sular altında kalır. Suların gücüne dayanamayan kum tepeleri yıkılır ve ormanın içine basan ve gölde biriken sular denize doğru akmaya başlar. Dalgalar yükselmeye başladıktan sonra kum tepelerini tekrar inşa etmeye başlar ve göllerde yine su birikmeye başlar. Bu yağışlara ve dalgaların etkisine göre yılda 6-7 defa gerçekleşen bir doğa döngüsüdür. Bazen dalgalar o kadar yükselir ki gölleri denizde doldurabilir. Kış aylarında dağlardan gelen sular dere yataklarından taşar ve sel etkisi yaratarak ormanın içinde yayılarak göllere doğru akmaya başlar. Bu şiddetli sular yüzyıllar boyu dağlardan alüvyonlar toplayarak ormanların içinde farlı zenginlikler taşımıştır. Burada bize verilen serbest zamanda fotoğraflarımızı çekildikten sonra Dupnisa Mağarası’na gidiyoruz.
3.Gün 4 Kasım Pazartesi:
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından bir sahil kenti olan Tekirdağ`ı gezmek üzere yola çıkıyoruz. İlk durağımız; Vatan şairimiz Namık Kemal’in 1840 yılında Tekirdağ’da doğduğu evin yakın çevresinde eski Tekirdağ evleri örnek alınarak, Namık Kemal’in hatırasına Tekirdağ Namık Kemal Derneği tarafından 1993 yılında yaptırılmış ve 1994 yılında hizmete girmiş olan Namık Kemal Evi; Tekirdağ mutfağı, baş odası ve yatak odasını tanıtan etnografik eşya ile süslenmiştir ayrıca Namık Kemal ve onun hakkında yazılmış eserler evde teşhir edilmektedir. Buradaki serbest zamanımız sonrasında Barbaros Caddesi üzerinde eski bir Türk evi olan bina 1676-1735 yılları arasında yaşayıp, son yıllarını Tekirdağ’da geçiren Erdel Prensi ve Macar Halk Kurtuluş Kahramanı II. RakocziFrençh’in anılarına izafeten Macar Hükümeti tarafından müze olarak düzenlenen Rakoczi Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Müze gezimiz sonrasında buluşup İzmir'e dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir sonraki gezimizde görüşmek dileğiyle vedalaşıyoruz.
TRAKYA TURU ve diğer hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki bilgilerimizden bize ulaşabilirsiniz.
İlk yorumu siz yapın